Lite blått, lite grönt och lite rött

Jag har så lätt för att rusa iväg. Jag har redan valt tapet, kakel, ringklocka, lampor, krukor och mattor. Och då har bygget inte ens börjat ännu. Det är ett halvår, minst, kvar tills kakel och tapet ska väljas. Ett år, minst, tills lampor, krukor och mattor blir aktuellt.

Det blir så tråkigt, livet, om det bara är en lång väntan på det som ska hända sedan. Om det enda fokuset ligger ett år framåt. Så jag försöker tänka mycket på att ha kul nu. Och lite, lite, på tapeter också. Det är ju så spännande!

”Lite blått, lite grönt och lite rött. Och där bak kan det se ut som du vill” som mormor brukade säga. Mycket färg och ett glatt första intryck, resten kvittar. Eller tjugofem nyanser av vitt? Eller lantligt, industriellt, eller lite av allt. Det är verkligen en djungel.

Efter två år av otaliga visningar har jag och Mackan utvecklat en ganska gemensam smak – och dröm om hur det där hemmet väldigt gärna kan få se ut. Vi hade känt oss som utbölingar i ett hypermodernt, sterilt hem. Nej, prio ett för oss är varmt, ombonat och hemtrevligt. Mysigt och bra julkänsla. Mysjul är viktigt. Jag hoppas vi får till det.

Mikaela NordinLite blått, lite grönt och lite rött