Är vi så här för att vi är korta?

Musse Hasselvall har någonting speciellt. Han är varm och får sin omgivning att må bra och trivas. Jag vet inte varför han sprider den känslan. Jag har funderat lite på det men har inget riktigt svar. Han är en person som är lätt att tycka om, som det heter.

Och jag då? Jo, samma här. Min bästa och sämsta sida är egentligen exakt samma: jag är anpassningsbar. Jag hamnar nästan aldrig i konflikt, jag hanterar de flesta situationer bra och jag finner mig snabbt. Jag ser och hör andra. Samtidigt glömmer jag mig själv ibland. Mitt i allt anpassande. Jag blir bättre och bättre på att se det. Absolut. Men jag hamnar fortfarande där ibland.

Är vi så här för att vi är korta?
– Att vara kort är en egenskap. Underläget i vår korthet gör oss sociala och anpassningsbara, säger Krister.
Ja, men kanske. Det känns logiskt.

Vi pratade om det med Veronica och vi pratar om det nu. Träning, utseendefixering, vikthets. Det är fel att vara besatt av utseende, besatt av vikt. Utseendefixering, vikthets och träningspress är alltid fel. Det är en del av någonting större. Ger oss en känsla av att vi inte är okej och att vi inte duger som vi är. Tvingar oss att slita för att se bra ut. För att ha ett värde. Det där mår väl ingen människa bra av?

Men som enskild person. Som hamnar i den där fixeringen, hetsen och pressen. Det ska inte fördömas. Det är lätt att vara klok och säga vad som är rätt och fel. Men det är inte alltid lätt att hamna rätt när livet ser ut som det gör. Ju.

Jag fördömer fixeringen, hela grejen. Inte dig.

Mikaela NordinÄr vi så här för att vi är korta?