Testa blodtrycket?

Tack för en bra och inspirerande blogg! Just nu ligger det väldigt mycket fokus i blodtrycksmätare, detta då det har blivit vanligt att man själv vill övervaka det när man tränar och tänker på hälsan. Vill du testa en Beurer Blodtrycksmätare åt oss?

Så här är det. För mig måste träning vara enkelt och prestationsfritt. Jag har så mycket annat. När träning blir passa tider, följa scheman och prestationer förvandlas det från kul till tung blöt filt. Direkt.

Det är det grymma med löpning. Jag behöver inte boka pass, jag behöver inte passa tider, jag behöver inte lyssna på tränare. Jag kör när jag kör. Om jag vill.

Men jag vet. Prylar kan vara kul. GPS-klockan kan få mig att springa lite snabbare och lite längre. Åh, det är så nära nu! Och så spurtar jag sista biten. Helt klart positivt. Så, okej, jag testar!

Steg ett var att gå runt till alla i familjen och mäta deras blodtryck. Alla verkade friska och krya. Fiu! Då var det min tur. Jag satte mig ner, spände bandet runt armen. Den fylldes med luft. Jag väntade. Orange lampa? De andra har ju grön. Och de är medelålders. Eh. Okej? Jag tänkte efter. Ja, jag har jobbat från 07 till 19. Ja, jag sov dåligt i natt. Ja, jag hann inte käka middag. Testade att lägga mig ner på golvet och vila en stund. Klappade hundarna (sånt hjälper tydligen). Testade igen: grön lampa!

Jag vet inte vad det har för betydelse i min träning. Men jag vet att det är bra att få en handvisning ibland. Hur stressigt är det just nu, egentligen?

Foto: Jan Nordin

Mikaela NordinTesta blodtrycket?